Ontwerp – Talent – Maatwerk

U vraagt, wij smeden
Trapleuning in smeedijzer

Zo gaat het vaak: mensen komen langs, praten een poosje over hun projecten, ik adviseer hen materiaal, ontwerpen, werkwijze. Maar dan? Al die plannen blijven abstract en ijl, zo lang er niks concreets op papier staat.
Daarom kan ik op speciale aanvraag een handgetekend (kleur)ontwerp maken, afhankelijk van de omvang van de opdracht.
Die tekening doet later eventueel dienst als werkdocument bij het uitvoeren van de opdracht in ons werkhuis. Computertekeningen komen er niet aan te pas. Al ons doen en laten is artisanaal, dus ook de voorbereidende fase. Die handgetekende ontwerpen duiden meteen ook de bezieling aan van onze produkten.

Voor mijn tekeningen baseer ik me vaak op oude etsen en historische afbeeldingen van roemrijke gebouwen en koninklijke domeinen. Al jarenlang bouw ik daar een uitgebreide collectie van op.

En u kunt op uw twee oren slapen: wij zullen een klant nooit een poort of wat dan ook aanraden, zelfs al is dat ontwerp duurder dan een andere optie, als we het zelf niet mooi vinden.

Ook de modellen en foto's op deze site zijn in ons bedrijf ontworpen en uitgevoerd.

Als u toevallig in Barcelona moet zijn, ga dan eens kijken naar de Drakenpoort van Gaudi. In de jaren 1880 ontmoette Gaudí de textielmagnaat en latere beschermheer Eusebi Güell. De Finca Güell, zijn landgoed in de stadsrand kan bezichtigd worden. Gaudí leefde er zich uit met paviljoenen en paardenstallen. De drakenpoort is een van zijn mooiste gietijzeren creaties en wordt gerekend tot de hoogtepunten van Catalaans smeedijzerwerk..

Bel ons vandaag nog +32 12 45 47 84 of stuur een email info@smeedwerkberthojanssen.be

Bertho Janssen realiseert uw plannen voor een trapleuning, balkon of hekwerk in smeedijzer Nu contacteren